Pamaldoms vadovavo Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovas patriarchas Kirilas. Jam paskelbus „Kristus prisikėlė“, V. Putinas kartu su kitais tikinčiaisiais atsakė „Jis tikrai prisikėlė“, praneša agentūra „Reuters“.

Artimas V. Putino sąjungininkas ir karo Ukrainoje rėmėjas Kirilas savo maldose, anot valstybinės naujienų agentūros TASS, prašė saugoti „šventas Rusijos sienas“ ir pareiškė viltį, kad Dievas sustabdys Rusijos ir Ukrainos „tarpusavio nesantaiką“.

Ukrainos sostinėje Kyjive tuo tarpu per stačiatikių Velykas galioja sugriežtintos saugumo priemonės. Prieš kelias dienas paskelbtame miesto karinės administracijos pareiškime gyventojai buvo raginami saugumo sumetimais neiti į bažnyčias ir pamaldas stebėti internetu.

Kyjivo miesto karinės administracijos vadovas Serhijus Popko pabrėžė, kad tokiomis progomis Rusija gali suaktyvinti savo raketų atakas. „Nepamirškite, kad šalyje vyksta karas, – teigė jis tinkle „Telegram“. – Net ir tokiomis džiugiomis švenčių dienomis galime tikėtis piktavališkų agresoriaus veiksmų, įskaitant raketų atakų grėsmę“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)