Pasak jo, Europa yra didžiausias nežinomas karo veiksnys. Jis pridūrė, kad jei Ukrainos kaimynės neras būdo padidinti ginklų gamybą, kad padėtų atremti Rusijos agresiją, galiausiai ir jos atsidurs Rusijos taikiklyje.

„Rusai užims Baltijos valstybes per septynias dienas. NATO reakcijos laikas yra dešimt dienų“, – sakė jis.

Tuo pačiu metu, anot generolo majoro, Ukrainos drąsa ir pasiaukojimas suteikė Europai kelerius metus ir bent dešimtmečiui pašalino tiesioginį kadaise grėsmingų Rusijos oro desantininkų ir jūrų pėstininkų pajėgų pavojų.

„Mes ir toliau kovosime. Neturime kito pasirinkimo. Norime gyventi. Tačiau karo baigtis (...) priklauso ne tik nuo mūsų“, – sakė V. Skibickis.

Skibickis: Rusija planuoja gegužę pradėti vykdyti planą Ukrainai destabilizuoti

Rusijos Federacija šį mėnesį planuoja įgyvendinti trijų veiksnių planą, skirtą destabilizuoti Ukrainą, sakė V. Skibickis.

Jo teigimu, gegužė bus svarbus mėnuo, kuomet rusai pasinaudos trijų veiksnių planu Ukrainai destabilizuoti.

V. Skibickis pabrėžė, kad pagrindinis šio plano veiksnys yra karinė kryptis.

Nepaisant to, kad JAV Kongresas po ilgos gaišaties pagaliau „leido“ skirti Ukrainai papildomos karinės pagalbos, prireiks dar kelių savaičių, kol ji pasieks fronto linijas, pasakė jis.

Antrasis veiksnys yra Rusijos dezinformacijos kampanija Ukrainoje, kuria siekiama pakenkti ukrainiečių mobilizacijai ir prezidento Volodymyro Zelenskio, kurio kadencija baigsis gegužės 20 d., politiniam teisėtumui. Tuo pat metu Ukrainos konstitucija aiškiai draudžia rengti prezidento rinkimus karo metu.

V. Skibickis pridūrė, kad trečiasis veiksnys yra beatodairiška Rusijos kampanija, skirta izoliuoti Ukrainą nuo tarptautinės bendruomenės. „Jie dės visas pastangas, kad galėtų supurtyti esamą padėtį“, – pasakė jis.

Pranešama, kad gynybos ministerijos pagrindinės žvalgybos direkcijos vadovas Kyrylo Budanovas yra pasakęs, jog Rusija vykdo specialią operaciją pavadinimu „Maidan-3“, kurios tikslas – sukurti tokią situaciją, kurioje būtų „kvestionuojamas ne tik prezidento, bet apskritai Ukrainoje po gegužės 20 d. ir 31 d. priimamų sprendimų teisėtumas“.

Volodymyras Zelenskis buvo prisaikdintas Ukrainos prezidentu 2019 m. gegužės 20 d.

Pagal įstatymus prezidentiniai rinkimai turi vykti paskutinį kovo sekmadienį penktais dabartinio prezidento kadencijos metais.

2022 m. vasario 24 d. Aukščiausiajai Radai paskelbus karo padėtį, rinkimus organizuoti Ukrainoje draudžiama.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)